Lägesrapport nr 12

2017-11-23  

Vad händer med fiberprojektet

I förra veckan skickade Zitius ut en information om läget för fiberprojektet, men styrelsen är orolig för att informationen inte når fram till alla som tecknat avtal med Zitius. En anledning till detta kan vara att Zitius mail hamnar i din skräppost (och det kan ju faktiskt hända med denna information från Klövedal Fiber också).

Men vad händer nu då!

Ja- faktiskt inte så mycket mer just nu än att byråkratins kvarnar mal. Och det går långsamt kan jag säga.

För sex månader sedan tecknade vi vårt avtal med Zitius, som bl.a. innefattade att statsbidraget skulle överföras från oss till Zitius. I fyra månader diskuterade Zitius med Länsstyrelsen i Västra Götaland hur detta skulle gå till så att allt blir formellt korrekt. För två månader sedan skickade vi in begäran till Länsstyrelsen om överföring av statsbidraget. Efter en himla massa diskussion om hur alla dokument skulle skickas in (57 sidor papper) fick vi i förra veckan reda på att ett dokument (1 sida) var felaktigt. Nu har vi rättat upp detta och Zitius skickar in dokumentet till Länsstyrelsen just nu. Förhoppningsvis går proceduren efter detta ganska snabbt, men det har vi ju å andra sidan trott hela tiden……

Nu skall vi inte skylla allt på Länsstyrelsen, dom i sin tur har Jordbruksverket att ”slåss” emot, och Jordbruksverket har EU att ”slåss” emot. Men lite trött blir man.

Men vi har gått hopp om att allt skall ordna sig, men det tar ju betydligt längre tid än vad vi kunnat drömma om. Vi hade ju förhoppningen att hela projektet skulle vara klart och driftsatt till semestern 2018 men det känns ju ganska osäkert just nu. Samtidigt är det ju svårt att göra en tidplan innan vi fått överföringen av statsbidraget klart så vi får helt enkelt be att återkomma i den frågan.

 

Till dess önskar jag och hela styrelsen alla medlemmar en God Jul och ett Gott Nytt år så återkommer vi så snart vi har något mer substantiellt att informera om.

Mvh

Anders Björkqvist, ordförande

 

OBS! Här nedan följer informationen som Zitius skickade ut förra veckan:

 

Hej!

Vi vill tacka alla som gjort en beställning samt påminna er som ännu inte skickat in ett avtal att det fortfarande är möjligt.

På gång just nu

Försäljningen i området har gått väldigt bra och intresset för fiber är stort!

Vi har dessvärre ännu inte fått besked gällande det stödet som är involverat i projektet. Dialogen med länsstyrelsen pågår förfullt. Så fort vi får besked i den processen så kommer vi meddela er nästa steg i projektet. Vi har bestämt att förlänga kampanjperioden tills den 31/12-2017. Och oavsett besked från Länsstyrelsen så kommer vi återkomma med mer info under januari månad 2018.

Du som endast gjort en intresseanmälan, gå in på www.fibertillalla.se och gör din beställning. Du kan välja att signera ditt avtal digitalt, då får du ytterligare 200 kri rabatt. Alternativt posta in ditt signerade avtal till oss på följande adress:

Telia Sverige AB, A273 Fiber

Box 50162, 973 25 Luleå

Varför Fiber?

Med fiber får du den snabbaste och mest stabila bredbandsuppkopplingen som går att få och du är fri att välja de tjänsteleverantörer och tjänster inom tv, bredband och telefoni som passar just dig och din familj.

Se vårt breda utbud av tjänsteleverantörer påwww.zmarket.se/privat

Har du frågor om din fiberanslutning kontakta då våra personliga Fiberrådgivare

Telefon: 020 – 11 85 00

Med vänliga Hälsningar

Zitius