Lägesrapport nr17

2019-08-25  

Likvidation Föreningen bildades med syftet att föreningen skulle bygga och driva en fiberanläggning samt erbjuda tjänster i form av abonnemang till sina medlemmar.  Vi har tidigare beslutat att istället överlåta detta på Zitius (ett dotterbolag till Telia). Zitius har idag byggt färdigt anläggningen och säljer idag abonnemang till dom anslutna fastigheterna. Föreningen äger därför inte någon fiberanläggning och säljer inte… Read more »

Föreningsstämma 2019-06-02

2019-05-13  

Det är dags för årsmöte i föreningen. Kallelse, dagordning mm hittar du som vanligt på våra medlemssidor 

Lägesrapport nr 16

2019-04-09  

Tid för årsstämma mm. Nu är fiberanläggningen i det närmaste klar och Zitius har aviserat att dom kommer att skicka ut fakturor på anslutningsavgiften snart. Men exakt när det kommer att ske vet vi inte, det är Zitius som styr detta. Det börjar dra ihop sig till årsstämma. Den kommer att hållas den 2 juni 2019 i Tjörnsalen på kommunhuset… Read more »

Nu kopplar vi upp oss!

2018-11-10  

Hej alla, Nu är vi nästan klara. Många har redan fått en dosa på väggen i huset (övriga får snart) och kan nu koppla in bredband eller TV, men först måste ni ha ett avtal med en tjänsteleverantör. Vi hade hoppats kunna få fram ett gruppavtal som skulle ge ett bra pris på en paketlösning med både Bredband, TV och telefoni. Tyvärr… Read more »

Lägesrapport nr 15

2018-05-03  

Grävning startar, anslutningspriset är ändrat och tid för årsstämma. Nu är planeringen kommen så långt att grävningen kan starta. Informationsmöten för berörda markägare har också påbörjats och Lantmäteriförrättningen för ledningsrätt är i sitt slutskede. Första grävetappen är Pilane-Hällene och därefter fortsätter grävning enligt etappindelning. Ni kan se etappindelningen och en grov tidsplan på hemsidan www.klovedalfiber.se Håll gärna koll på hemsidan… Read more »

Zitius Nyhetsbrev 2018-04-12

2018-04-25  

Hej! Status på Fiberfronten Nu kan vi med glädje meddela att byggnationen kommer att påbörja i området. Entreprenören Eltel som ska bygga ut Fibernätet kommer att kontakta hushållen inom kort för att boka in ett projekteringsmöte där man går igenom hur grävning och Fiberdragningen kommer att genomföras. Se vårt breda utbud av tjänsteleverantörer på www.zmarket.se/privat   Har du frågor kontakta… Read more »

Lägesrapport nr 14

2018-03-23  

Nu har Zitius skickat ut bekräftelser på fiberbeställningarna Den 19 mars 2018 skickade Zitius ut bekräftelser till alla som beställt fiberanslutning. Dom allra flesta via mail men också några via brev. Detta innebär samtidigt en formell bekräftelse att nätet nu kommer att byggas. Vi anar att alla inte fått bekräftelsen, en anledning kan vara att mailen fastnat i skräpposten eller… Read more »

Lägesrapport nr 13

2018-01-26  

Äntligen – nu kör vi på Vi har nu fått besked att all byråkrati är överstökad och Zitius har meddelat oss att dom sätter i gång fiberprojektet. Äntligen – måste jag säga. Så skönt! Och priset är satt till 9 900 kr per anslutning. Vad händer nu: Du som ännu inte har beställt anslutningsavtal med Zitius eller om du inte bekräftat… Read more »

Lägesrapport nr 12

2017-11-23  

Vad händer med fiberprojektet I förra veckan skickade Zitius ut en information om läget för fiberprojektet, men styrelsen är orolig för att informationen inte når fram till alla som tecknat avtal med Zitius. En anledning till detta kan vara att Zitius mail hamnar i din skräppost (och det kan ju faktiskt hända med denna information från Klövedal Fiber också). Men… Read more »

Lägesrapport nr 11

2017-10-03  

Hej! Vi vill tacka alla som gjort en beställning samt påminna er som ännu inte skickat in ett avtal att det fortfarande är möjligt. På gång just nu! Vi håller nu på att sammanställa kampanjen som vi haft i Klövedal. Den har gått bra och vi kommer i slutet av oktober komma tillbaka med mer information om hur vi går… Read more »

Lägesrapport nr 10

2017-07-07  

Lägesrapport nr 10: Nu 518 avtal, men många saknas fortfarande Enligt den senaste statistiken från Zitius så har vi nu 518 signerade avtal. Men fortfarande är det ytterligare drygt 100 som gjort intresseanmälan men ännu inte signerat beställningen. Det är viktigt att känna till att en intresseanmälan inte är samma sak som ett signerat avtal. Antingen signerar du digitalt eller… Read more »

Lägesrapport nr 9

2017-05-21  

Fiberanslutning kostar 10 900 kr. Zitius skall leverera fiberprojektet. På föreningens ordinarie årsstämma den 21 maj 2017 bestämdes att Zitius blir leverantör av vårt fiberprojekt. Zitius är ett dotterbolag till Telia och Zitius skall bygga, äga, drifta och underhålla nätet och leverera dom tjänster som du själv beställer från deras tjänsteportal. Avtalet med Zitius är villkorat med att Zitius kan överta… Read more »

Lägesrapport nr 8

2017-03-23  

Den planerade extrastämman är inställd. Vi trodde ju att vi skulle ha alla fakta klara i god tid inför den planerade extrastämman den 9 april 2017. Tyvärr blev det inte så. Jordbruksverket arbetar fortfarande på sina instruktioner om statsbidraget och just nu ligger deras förslag hos Länsstyrelserna för synpunkter. Instruktionerna har stor påverkan på hur vi skall genomföra projektet och… Read more »

Lägesrapport nr 7

2017-02-24  

Extra stämma planeras till söndag den 9 april 2017 med start kl. 10. Lokal är inte klart ännu. Särskilt kallelse kommer att skickas ut i god tid. Reservera gärna tiden redan nu. I förra lägesrapporten trodde vi ju att vi kunde ha extra stämman i februari 2017 men det har visat sig att detta men att infodra anbud och utvärdera… Read more »

Lägesrapport nr 6

2016-11-22  

Det var länge sedan vi hördes av känns det som, men det beror inte på att styrelsen varit overksam, tvärt om, det är mycket som har producerats under dom senaste månaderna. Så här ligger det till just nu! Vi har just nu ca 420 tecknade anslutningsavtal. Det är mycket bra! Dock har vi fortfarande för få när det gäller fastboende…. Read more »

Lägesrapport nr 5:

2016-08-26  

Nu fortsätter vi fiberprojektet enligt plan. Vi hade ju som mål att få in 400 anslutningsavtal och nu efter att tiden för vårt extraerbjudande har löpt ut så har vi fått in ca 380 st. och det fortsätter droppa in fler avtal. Styrelsen har därför beslutat att vi fortsätter planeringen för projektet eftersom vi är så nära vårt mål. Vi… Read more »

Hej igen och välkommen till föreningens fjärde lägesrapport!

2016-08-04  

Björn har nu sammanställt läget för antalet anslutningsavtal. Det är fortfarande ca 100 medlemmar som ännu inte tecknat sig för anslutning, vilket vi tycker är ganska många. Kanske är det så att vi inte nått alla i dessa semestertider som varit? Samtidigt behöver vi ca 50 ytterligare anslutningsavtal för att kunna realisera fiberprojektet. Vi har därför beslutat att förlänga vårt… Read more »

Påminnelse erbjudande – du kan tjäna 1 000 kr

2016-07-24  

Vi vill passa på att påminna om vårt erbjudande vid fiberbeställning. Om du skickar in anslutningsavtalet senast 31 juli 2016 så ingår installationshjälp i hemmet, värde ca 1000 kr. Installationshjälp innebär att du får hembesök av en tekniker som ger dig rådgivning och hjälp med installation av dina tjänster och hårdvara, t.ex. Dator, TV, Router, Telefon mm. Dessutom en genomgång… Read more »

Kanonerbjudande – du kan tjäna 1 000 kr

2016-07-01  

För att snabba på beslutsprocessen – att vi får in tillräckligt många avtal för att nå målet om max 20 000 kr i insatts – har styrelsen beslutat om ett kanonerbjudande. Om du skickar in anslutningsavtalet senast 31 juli 2016 så ingår installationshjälp i hemmet. Installationshjälp innebär att du får hembesök av en tekniker som ger dig rådgivning och hjälp med… Read more »

Första stämman är genomförd

2016-06-19  

I slutet av maj träffades 80 medlemmar i Häggvallsskolans idrottshall och höll årsstämma. Bland mycket annat så valdes en ny styrelse, i stort samma som tidigare, och de två förslagen från styrelsen behandlades och godkändes. Så nu gäller det – bara vi får in tillräckligt många bindande anslutningsavtal så kan vi genomföra projektet att bygga fiber i sydvästra Klövedal. Avtalet,… Read more »

Statsbidrag är beviljat och artikel från Vi i Villa inlagd

2016-05-17  

Visst är det häftigt, strax före föreningsstämman så får vi besked att vi beviljats statsbidrag. Statsbidraget på 40 % av kostnaden är ju en förutsättning för att få god ekonomi i projektet. Nu är det ”bara” att se till att vi får tillräckligt många bindande anslutningsavtal så att vi når målet på max 20 000 kr i anslutningsavgift. Blanketten för anslutningsavtal… Read more »

Ny information på hemsidan och kallelse till föreningsstämman

2016-04-26  

Inför vårens medlemsrekrytering och inför stämman som ju äger rum den 22 maj 2016 har vi förnyat, och förhoppningsvis också förbättrat, informationen på vår hemsida. Både informationen under fliken VARFÖR FIBER? och fliken FRÅGOR & SVAR är ny helt utbytt. Vi hoppas på detta sätt förtydliga föreningens mål och syften men även underlätta ditt ställningstagande om du skall välja fiber…. Read more »

Lägesrapport 3

2016-03-24  

Hej igen och välkommen till föreningens tredje lägesrapport! Denna gång vill vi påminna om föreningsstämman igen. Den blir alltså Söndag den 22 maj 2016 med start kl. 10 i Häggvallsskolans idrottshall. Kallelse kommer att skickas ut senare men det är ju bra om ni bokar tiden redan nu. Dessutom vill vi påminna om att det går bra att lämna in… Read more »

Lägesrapport nr 2

2016-02-10  

Hej igen och välkommen till föreningens andra lägesrapport! Vi har precis vaknat ur jul- och nyårs dvalan och nyligen hade vi vårt första styrelsemöte för 2016. Vad har då hänt sedan sist? Vi har lyckats skicka in ansökan om statsbidrag (elektroniskt – pust!) till Jordbruksverket. Det innebär bl.a. att alla kostnader från nu kommer att kunna ingå i bidragsunderlaget. Tyvärr… Read more »

Lägesrapport

2015-12-21  

Hej och välkomna till föreningens första lägesrapport. Jag skall börja med att be om ursäkt för att det har dröjt så länge med detta men det beror på att vårt medlemsregister varit behäftat med så många fel och otydligheter att vi helt enkelt inte vågat skicka ut lägesrapporten innan vi åtgärdat registret, men det har vi nu – äntligen –… Read more »

Nu över 1/3 medlemmar

2015-09-07  

Vi har konstaterat att vi är ca 850 fastigheter totalt i vårt verksamhetsområde. Nu har vi fått in 285 betalande medlemmar och därmed nått över 1/3 del. En utveckling som absolut överstiger våra förväntningar. 1/3 del är en mycket bra grund att stå på men vi tror inte det är tillräckligt. Men det skapar råg i ryggen för alla som… Read more »

Artikel om föreningen i lokaltidningen

2015-08-31  

I onsdags hade ST tidningen en artikel om fiber i Klövedal och om föreningen Klövedal Fiber Sydväst i synnerhet. Det är ju alltid roligt att bli uppmärksammad och förhoppningsvis leder det till att fler Klövedalbor blir intresserade av fiberprojekten och att de anmäler sig som medlemmar. Se artikeln med foto i sin helhet under fliken Debatt & Media.

Debatt & media nu på hemsidan

2015-08-14  

Vi har nu öppnat en ny flik på hemsidan som vi kallar Debatt & media. Där tänker vi publicera diverse olika inlägg och artiklar som vi får oss tillsända eller själva hittar och som vi anser är av intresse för vår förening och för fiberdebatten i allmänhet. Arbetet med at förbättra hemsidan pågår hela tiden och vi har fler idéer… Read more »

Nu har vi sprängt 20 % gränsen

2015-08-10  

Nästa gräns är nu nådd. Med drygt 180 medlemmar av totalt 850-900 fastigheter i vårt verksamhetsområde har vi säkert nått 20 % medlemsgrad. Vi vet ännu inte hur många vi behöver bli för att få en vettig ekonomi i projektet, vi kommer att arbeta med detta under hösten, men vi vet med säkerhet att 20 % inte räcker. Vi behöver… Read more »

Över 100 medlemmar!

2015-07-29  

Över 100 medlemmar. Nu har vi glädjande nog brutit den första ”magiska” gränsen för antalet medlemmar. Men vi måste bli ännu fler och det blir vi om vi alla hjälps åt och sprider fiberbudskapet bland vänner och grannar.

Flygblad

2015-07-24  

Nu är flygbladen utdelade i alla brevlådor inom vårt område på Klövedal. Information är också uppsatt på de flesta anslagstavlor och skyltar är uppsatta utefter vägarna. Har du inte fått något flygblad eller behöver ytterligare information så tag kontakt med någon av våra ambassadörer. Du hittar dom på vår hemsida under fliken ”Verksamhetsområde”.

Bankgiro och Registrering är klart

2015-07-02  

Nu har vi fått vårt bankgironummer, 5005-2810, och det går äntligen att betala insatsbelopp och medlemsavgift till föreningen. Bolagsverket har också registrerat föreningen och vårt organisationsnummer är 769630-2798.

Vårt verksamhetsområde

2015-06-30  

På styrelsemöte den 8 juni fastställde vi vårt verksamhetsområde som nu omfattar områdena Härön, Kyrkesund, Limhall, Skogsborg, Gullfjäll, Gärdesbergen, Hällene, Pilane/Sältebo samt Tådås med omnejd. En karta med mer precisa gränser kommer att publiceras på vår hemsida.

Hemsidan

2015-06-30  

Nu är vår hemsida publicerad på nätet under adressen www.klovedalfiber.se  Det är mycket material som skall läggas in så utvecklingen kommer att ske succesivt men det går bl.a. bra att anmäla sig som medlem på hemsidan redan nu.

Föreningen bildas

2015-06-30  

19 maj bildades föreningen Klövedal Fiber Sydväst ekonomiskförening på en konstituerande stämma som hölls i Långekärrs Skolas Matsal. Bl.a. valdes en styrelse och stadgar antogs. Styrelsen kommer att publiceras på vår hemsida.